Ostrygi, topinambur, czekolada i werbena pospolita.
Co mają wspólnego ?
Według powszechnej opinii to afrodyzjaki.
Chcecie spróbować jak działają? Zapraszamy na niezwykle warsztaty kulinarne.
Razem będziemy przygotowywali, gotowali i smakowali w niezwykłej scenerii domu XVII- wiecznego kupca gdańskiego Zachariasza Zappio. Poznacie sekrety miłosnej kuchni jednego z najświetniejszych dawnych portów Europy: Gdańska.
Potem wspólnie zjemy ekskluzywny 8 daniowy lunch.
W menu między innymi ostrygi w 3 smakach, zupa- krem z topinamburu z chipsami, kurczak z czekoladą i niezwykły selerowy deser.
Degustację wina podczas lunchu poprowadzi ceniony sommelier Witold Makowski.
Kiedy: 10.02.2018, g.11.00-14.00 i 11.02.2018, g.11.00-14.00
Gdzie: Dom Zahariasza Zappio, 80-840 Gdańsk OLD TOWN Świętojańska 49
Koszt składników: 100 pln/ osoba/200pln para –
( w cenie 1 butelka wina, do wyboru białe, czerwone/ na parę jako prezent walentynkowy na wynos J) płatne przed warsztatami.
Limit miejsc 16 par